Hmm…. hur synliggöra och ifrågasätta, beskriva vad som sker omkring mig/oss utan att dras ner i humöret ? Jag provar iaf, blandar och ger:
Musicerat och fikat hos Rolf och Raija. Lite Journey, lite afzelius, lite Jacksson, lite folkmusik, lite de o sånt. Smörgås o kaffe, bulle, Delicato.

I övrigt har jag reflekterat över att så många människor, nu i internettider enbart söker upp nyheter och information som stämmer överens om den världsbild som passar deras egen agenda… och man generas inte en millimeter över att ljuga och hitta på. sverigedemokraterna i Sverige , Donald Trump och fox news i USA och Nordkoreas nyheter är väl tre rätt tydliga ex på där man inte bara far vårdslöst fram med sanningen, utan inte ens försöker förhålla sig till om det finns någon uns av verklighet i det de säger.

Nu är detta tillsammans med Turkisk media och andra visserligen snäppet vassare att komma med “alternativ sanning”, men det innebär inte att vår press är felfri och någorlunda representativ för folk geografiskt eller tvärpolitiskt. Det är delvis en effekt av att den största delen av svensk press är högerägd, och att när lokala nyheter ska effektiviseras ekonomiskt, så tar man bort lokalkontor på landsbygd, vilket innebär att de flesta nyheter är från storstäder och norrlandskusten. Samma effekt som när Maud Olofsson och Annie Lööf i ren dumdristighet stoltserar över vårdval och privatisering av apotek, vilket inneburit att mediciner som är lönsamma finns på apotek där många bor. Inte att mediciner finns för alla oavsett var man bor som det var tidigare. Jag tror inte de har otur när de tänker, jag tror att de tycker detta är ett rättvist system, där människor får vård om de har pengar. Så tänker de ju borgarna.

Och sossarna har blivit en blandning mellan Moderater och sverigedemokrater i sina politiska ageranden. Kanske inte i retoriken. Men i politi8ken. Snart har de anammat alla migrationspolitiska förslag som SD kom med, liksom Moderaterna.
Nu ska tiggare lättare kunna vräkas etc etc etc….
Folks värderingar ändras allteftersom de får mer pengar och makt, och alla hjärtevärderingar har man trollat bort med ordbajseri.

Själv försöker jag titta lite i olika nättidningar, men gallra bort de uppenbart mest propagandabetonade som fria tider, eller forum som flashback.
Ur en rent journalistisk synpunkt är DN långt bättre än Aftonbladet, som nu mer bara sysslar med sensationsjournalistik, och använder ett språk som förmodligen gör svenskalärare rejält upprörda. Dock läser jag åtminstone ledare och politiska artiklar med stor skepsis … det bör man nog göra i alla tidningar.

ETC är också en nättidning som blandar och ger rätt kraftigt. Vissa glasklara granskningar (enl mig då) och andra fullständigt vilt svingande mot alla som inte råkat födas till kvinna. Wasabladet lade jag till som länk och läser ibland, för att få ett utifrånperspektiv. Alla svenska nättidningar har mer eller mindre sina vinklingar naturligtvis, men i jämförelse med fox news i USA så är de oerhört neutrala.
Bara att se hur korkat vinklat deras agenda är, så kan man se på min länk när de “intervjuar” religionsprofessorn Resa Aslan i CNN…(här). det är som de på nyhetsbyrån inte har öron, mun och hjärna inkopplade. eller fox news (här)
Fox news är inte nyheter, det är propaganda, som vill få folk att tro saker.

Det är rent tragikomiskt från en ultrakonservativ Amerikansk “nyhets”kanal, att prata om brottslighetsproblem i Sverige, när de har 2,2 miljoner fängelsekunder, varav givetvis i princip alla är amerikaner. Utlänningar skickar de till Guantanamo för tortyr utan rättegång.

“God bless America” they really need it !
Speciellt nu med maktskiftet