Har beställt filmerna “Solens rike”, “Kungens tal”, och “Boktjuven”
Inte de mest “lättrodda” filmerna kan hända, men alla tre bär med sig en viktig ingrediens: kamp, hopp och ljus i slutet av tunneln.

Sen var det kul att Sverige vann damstafetten, även om media i vanlig ordning har sågnings-sågen beredd, tom för Den allra mest lysande svenska skidstjärnan, både detta VM, Charlotte Kalla, och nu även genom tiderna tillsammans med Gunde Svan.


Jag vet inte om det enkom beror på rubrikjakt, eller om journalisterna själva har tappat mer form än de svenska skidåkarna. För även om jag håller med om att Ebba Andersson (För övrigt från Sollefteå)….
smiley
….. gjorde en enastående insats som junior i en seniorstaffet. Taktiskt fulländat, bra kämpaglöd, stort laghjärta etc, så är det orättvist att höja henne över de andra, även om jag förstår att det lätt blir så hos gemene man, utifrån lågt ställda förväntningar på henne, och högt ställda på Kalla. Så om tv-tittare likt mig och mina grannar är lite lätt glorifierande med Ebba, är förståeligt, men jag förväntar mig mer av sportjournalister…och det kanske är naivt av mig. Media letar efter syndabockar, och nu hittade nästan en i vår bästa kvinnliga skidåkare genom tiderna.
smiley

Att tiderna på varv 3 och 4 är högre, beror fö på högre stigningar på banan.
I stafett vinner man och förlorar man som ett lag. Tjejerna själva har ju givetvis fattat detta…. men inte journalisterna. Och att Ebbas sträcka såg mer hjälte-aktig ut än övriga svenskors beror ju givetvis på att Laura Mononen gick in i den grymma stafett-väggen efter att försök följa övermäktigt norskt motstånd under Ebbas sträcka. Så som tex Anna Haag gjorde när Sverige vann OS-guld i stafett. Så kanske delvis Astrid Jakobsens styrka hjälpte Sverige till Silvermedalj,

… eller som det sägs i skidvärlden, “stafett är straffet” och inom fotbollen, “bollen är rund” eller inom speedway: “wrrrroooooom”

Nu kritiseras Kalla för att hon gick ut för hårt, av “djupt insatta experter”.
Men ingen kritiserade henne för det under OS i Sotji… när hon åkte ikapp 30 sek eller vad det nu var.

Lätt att va expert i efterhand, svårare att vinna guld och silver i skidor.
smiley