Det slår mig allt tydligare att främlingsfientliga krafter världen runt gör allt de kan för att förvanska verkligheten efter bästa förmåga.

Sverigedemokrater som pratar om överrepresentation inom brottslighet bland invandrare, trots att överrepresentationen vad gäller grova brott bland Sverigedemokratiska riksdagsmän överstiger både siffror för övrig svensk befolkning, samt invandrare.

Artikel AB

“Naturligtvis kan man invända att det
är orimligt att kategorisera och jämföra siffror på detta sätt. Och det
är just detta som är min poäng. Vad händer med ett samhälle där
forskare och media anammar den Sverigedemokratiska indelningen av
befolkningen utifrån födelseort, religion och påstådd etnicitet?”
säger artikelförfattaren Gellert Tamas.

Den nye Amerikanske presidentens syn på källkritik och sk “alternativ sanning”, invandrare och kvinnor är så graverande att om en vanlig svensk medborgare uttryckt sig på det viset, hade det kunnat resultera i åtal för hets mot folkgrupp. Men för han finns inga tabun eller “över-Trump” 😉 som kan vara för grova eller resultera i minskat politiskt förtroendekapital bland sina väljare. Eftersom väljarna inte bryr sig om om deras ledare ljuger, utan istället hyllar honom för det. Precis som svenska Sverigedemokrater.

Givetvis skulle de påstå att vem som helst som synar deras lögner ljuger. Och de vet att de kommer undan med den motattacken eftersom väljare/medborgare i allmänhet, och Sverigedemokrater i synnerhet är alldeles för bekväma för att kolla fler källor innan de bildar sig en egen uppfattning. Det är just detta fenomen som gör propaganda så effektiv. Det är snarare så att dessa människor urskiljningslöst finkammar nätet efter ALLT som kan styrka deras orimliga, och rasistiska/främlingsfientliga värderingar.

Det Amerikanska nyhetskanalen FOX-news som är ogenerat partipolitiska FÖR det republikanska partiet har iom ett ogrundat och utan underlag, påstående om det Svenska samhällets problem med brottslighet pga invandring…. nu börjat en sådan kampanj för att hitta saker, personer som styrker detta påstående av presidenten. Och de letar givetvis enbart bland redan främlingsfientliga krafter och intervjuar dessa. Så fungerar rasismen.

I dagens DN står det att läsa om FOX news som har letat upp Katie Hopkins, som bland annat uttryckt sig så här om flyktingkrisen 2015:

“i The Sun skrev att hon inte bryr sig om människorna hur hjärtskärande
bilder som än visas av dem. Flyktingarna är luffare och kackerlackor som
är ”byggda för att överleva en atombomb” ­– även om de ser ut som ”Bob
Geldofs Etiopien cirka 1984” – och borde hanteras med stridsfartyg i
stället för räddningsfartyg.”

Need I say more ?