Det är nog svårt för mig att förstå på vilka grunder svenska väljare väljer parti, när man vet vad folk tycker, men USAs väljare blir än svårare att förstå.

I Sverige finns det tex 70-80% av svenskarna som är emot vinster i välfärden.
Men det parti som står för den politik som motsäger sig dessa vinster har 6-7 % i opinionsmätningarna. Svenskarna vill inte bli avlyssnade så som det var i Sovjet och DDR, men röstar på S och M som genomförde betydande ökat spelrum för stat att avlyssna folk. Men V som motsatte sig detta, fick … ja just det 6-7 %.

Sverigedemokratiska väljare är många ggr låginkomsttagare, som tror att de ska få “mer pengar till svenskarna” dvs dem själva, om de slutar ta emot invandrare.
Sen stör det inte dem att deras ledare mottog 70.000 kronor i månaden UNDER SJUKSKRIVNING. Ej heller att det för en borgerlig politik dvs mer till de som har, privatisering av vård etc. Kan nån förklara för mig hur väljarna tänker … ? snälla !
Samtidigt när man inte tar emot invandring stagnerar ekonomin pga arbetskraftsbrist.

I USA har man nu valt ny president. De stater där han vunnit störst är de stater där folk har det sämst ställt ekonomisk, dvs i södern. Samtidigt ska han sänka skatten för medelinkomsttagarna i USA har han lovat. Men det ser, inte överraskande för mig, ut att bli 5 % skattesänkning för medelinkomsttagarna, ingen för låginkomsttagarna och resten till höginkomsttagarna och den största sänkningen i vanlig ordning till den procent som äger 50 % av USA tillgångar.

Nu är jag iofs medveten om att i USAs politiska system har man att välja på jättemycket höger, eller ännu mer höger, och extremhöger. Men varför väljer man då som fattig exrem höger ?

vad är det jag inte förstår här ?


För de resternande statsinkomsterna går det mesta till upptrappning av kärnvapen, utredningar om vilka som är muslimer eller inte, och jakt på en folkgrupp, som utöver att den är inhuman och rasistisk, dessutom kostar skattebetalarna miljarder, likväl som muren de vill bygga (190.000.000.000)

Make America great for who ?

vad är det jag inte förstår här ?