Vill bara säga det att Lars Lagerbäck har växt fram till vår tids fotbolls Svenska Landsfader, med bägge fötterna på jorden när övriga “fotbollsexperter” dras med i Cirkus FC Barcelonas bedrövliga uppförande.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/g2r65/lagerback-rasar-en-sorg-for-fotbollen

http://www.dn.se/sport/fotboll/johan-esk-suarez-ger-ansikte-at-ett-systematiskt-fusk-fotbollen-vagrar-ta-tag-i/

Barca, som har ekonomiska tillgångar utöver de flesta, med världens kanske genom tiderna mest tekniske spelare Leo Messi, och avslutare som Neymar, och ändå om man synar spelet med neutrala ögon, också det mest teatraliska fotbollslaget i världen, Bara Christiano Ronaldo i Real Madrid är i närheten av att falla lätt lika ofta.

Att inte Henrik Strömblad och Glenns Strömberg har mod nog att bli upprörd över detta under sändningstid, får mig att må illa. För rädda att stöta sig med domaren i sändningstid ? Ja jag vet inte vad orsaken är. För Barcelonaspelarna hade en taktik, spring snabbt mot straffområdet och falla så ofta som möjligt, helst i själva straffområdet. Suarez fick ETT gult kort för filmning, Suarez hann med minst 5 filmningar, var av en mycket troligt avgjorde matchen. Han skulle enligt regelboken helt odiskutabelt haft ett till och blivit utvisad … ist fick han straff med sig. Och han var inte ensam, även Neymar föll som en kägla vid minsta beröring, eller helt utan beröring. Detta är alltså det lag de flesta ungdomar ser upp till och lär sig fotboll utav ??!!
smiley
BEDRÖÖÖÖVLIGT !!!

När jag sätter mig att titta på matchen, där Barcelona har 0-4 att hämta upp, så har jag inget favoritlag, utan gläds åt sjungande stor publik, och hoppas på bra fotboll, på lite spänning och dramatik.
Fick jag uppleva Dramatik ? Jo givetvis, när fusk och teater, filmningar tar över matchen, och många mål kommer till delvis pga av dessa filmningar, så visst får tittaren uppleva dramatik. Fick jag uppleva bra fotboll ?
Svaret måste bli ett tydligt NEJ !! Innan matchen hejade jag inte på nåt av lagen. Efter matchen kommer jag hålla på vilket lag som än möter dessa bowling-käglor.

Jag sätter mig hellre och ser på svensk damfotboll, när den är som sämst, än ser sån här jävla fusk-fotboll. Damfotbollen har sina brister, och har stor förbättringspotential, men sån här filmningsbedrövelse, existerar nästan inte i damfotbollen.

“Alla lag gör så” säger säkert en och annan Barca-supporter.
Det är för det första inte sant, även om Barca inte är ensamma om det, De är bara helt enkelt BÄST på att fuska, för att de TILLÅTS fuska på det viset.
Zlatan Ibrahimovic armbåge mot huvudet på motspelare härom dagen, resulterade i tre matchers avstängning, och om det har jag inget att invända. Det är sådana risker för skador på sådana företeelser. Men ur spelförstörelse-synpunkt för fotbollen, är dessa filmningar långt värre, och borde resultera i flera matchers avstängningar. När det inte gör det, som i matchen mellan Barca och PSG, ja då inte bara belönas beteendet, utan tom blint firas och matchen blir ihågkommen för en formidabel upphämtning. När den borde kommas ihåg för tidernas största filmnings-och-fusk-kavalkad. Barcelona var bra, men inte i närheten av Sex-ett-bra. Fusk och Domarmissar tog dem den sista biten. Och förmodligen kommer inga repressalier i efterhand delas ut mot Suarez fusk.