Vilken tur att det hann bli vinter, innan vintern tog slut !
smiley
Solen jobbar på med snösmältning så gott den hinner med.
Och en vår är väl inte allt för osannolikt att den inom någon månad el två kan ta över efter, först en mörk och blöt vinter, och nu en vacker vår-vinter.
Vem vet, med lite flyt kanske det blir sommar oxå så småningom.

Ute i den stora vida världen, utanför Sollefteå, där jag bor,
är det andra levnadsförhållanden. Skulle inte vilja bo i Syrien, Syd-Sudan, Ryssland, Turkiet, Nigeria eller USA tex faktiskt. Det finns mycket röta i “gamla Svedala” (Sverige) också, och en hel del håller på att bli sämre. När det skulle kunna vara underbart och paradiset på jorden. Men som Ingemar med en sjuk mor och taskig bror i “Mitt liv som hund” sa:

“Det kunde ha varit värre. Jag tänker ofta på hunden Laika, som skickades upp i rymden utan
tillräckligt med mat, som offrades för vetenskapen och, övergiven, svalt
ihjäl i rymden. Det är viktigt att ha sånt att jämföra med. Man måste
hela tiden jämföra !”

Men som sagt var, Sverige ÄR inget paradis, för i paradiset exporterar man inte mest vapen i världen per capita, eller till diktaturer, för att sedan stänga gränserna för flyktingar med rasistiska motiv. Och i paradiset spottar man inte på tiggare, drar in sjukvård för äldre, Gör äldre personer till handelsvaror inom privata riskkapitalistföretag. Man ställer inte i ett paradis,svenskar mot invandrare, eller kvinnor mot män.

Men vädret, och vår allemansrätt, är snudd på paradisiska.
Fyra underbara årstider, inga vulkanutbrott, nästan inga naturkatastrofer, orkaner, jordbävningar, torka, tsunamis etc. Och vi får fritt ströva i natur och mark, vilket vi är ensamma om i HELA VÄRLDEN. Känn på den hörrni !

Och hemkokt lingonsylt, måste räknas till paradisiskt !
Det måste reta gallfeber på Lööf & Kindberg-Batra att folk kan gå ut och plocka sina egna lingon gratis.
smiley