Ibland är det skönt att engagera sig i något så världsligt som fotboll, när hjärnan under en tid kämpat för ett bra liv för egen del, och processat elände i världen.

Så jag skannar sportsidorna. Iofs kan man inte ens där vara säker på att inte sensationsjournalist/slaskjournalistik smyger sig in, med artiklar som eg skulle stå under rubriken “Krim” eller “familjeliv”. Man får helt enkelt ALLTID vara vaken och källgranskande i nutidens informations-orkan. Ibland kan jag önska att jag vore mer eremit, och skulle klara av att vara för mig själv en vecka i en stuga i skogen, utan mob, utan dator, utan TV … men men…. jobbar på det
smiley

Jag “snubblar” i dagens mediaorkan på en artikel på “Svenska fans” av Emelie Ottosson, angående Barcelonas “mirakulösa” upphämtning. Hon var starkt kritisk till oss som hävdat att det var en filmningskavalkad utan dess like. Samt att det bara skulle vara Barcelona som står för den.

http://www.svenskafans.com/spanien/vi-maste-prata-om-filmningar-567494.aspx

Nu är detta en sida för fansen, så det är väl ändå helt legitimt att vara partisk till viss del. Men denna artikel av Emelie blir ju bara löjligt partisk, och det blir uppenbart att det hon inte bara är färgad av sin hängivelse till sitt Barcelona, utan faktiskt helt “övermålad”

När jag läste det inlägg på “Svenska Fans” som jag ovan länkad till, googlade jag direkt på hennes namn, och hittade denna artikel, dagen efter “miraklet”.

http://www.svenskafans.com/spanien/miraklet-pa-camp-nou-vi-gjorde-det-567463.aspx

Detta är ett ypperligt exempel på två saker: de flesta ser vad de vill se i olika grad, och det lönar sig att källgranska. I det här fallet får jag då reda på att Emelie är ett 110% Barcelonafans utan urskiljning, och detta bara genom en enda Googlesökning.
Att Googla EN gång innebär inte per automatik att man uppnår någon universal “sanning”. MEN det ger dig en större uppfattning om olika artikelförfattares, bloggares, journalisters ursprung och agenda. Och det gör att du åtminstone förstår att du kan ta deras skrivelser med en nypa salt, eller i Emelies fall ett helt saltkar.
smiley

Av 154 meningar nämnde hon i EN enda meningen en situation som “skulle kunna vara filmning”, när det är ett av årtiondets tydligaste filmningar, och den inte är den enda.

“Visst, de två första målen var ganska slumpartade. Visst, den andra
straffen kan absolut diskuteras, men om du för en sekund tror att någon i
ditt lag inte skulle ha gjort samma sak som Suárez ljuger du för dig
själv.”

Det är nästan Bagdad-Bob-förnekelse över den sammanfattningen av en match där det åtminstone gick att misstänka 20 Barcelonafilmningar, och klart uttyda 10 st, varav en gav Suarez varning, och den andra gav honom en matchavgörande straff.
JA Emelie, andra filmar. En filmning ? två per match ? tre ? …. men det var långt fler i denna match främst av 2 av Barcelonas största stjärnor, Suarez och Neymar… el hette han film-àr ?. Och icke desto mindre avgjordes hela matchen i denna kavalkad av filmningar … när något som skulle resulterat i ett andra gult kort för filmning och därmed utvisning, ist blev straff och mål för FCB.

När man i en sådan match uttrycker sig i ordalag som att straffen/filmningen “kan diskuteras”, och utelämnar alla andra filmningar, ja då har man nog förbrukat all trovärdighet i den artikeln. Den första straffen är en straff som “kan diskuteras” när PSG spelare själv faller i eget straffområde, och hans HUVUD fäller Barcelonaspelaren.
Men den situationen får man väl tolka var solklar straff enligt fröken Ottosson, eftersom den inte nämndes.
smiley

Jo jag vet av mig att jag oxå under Djurgårdsmatcher suttit med rätt blå-gul-röda glasögon, och under Sverigematcher varit ganska blå-gul… men hallå… det här är bland det mest partiska jag läst nån gång.

För övrigt anser jag att hålla på Barcelona, om man inte är därifrån, är för mig som att sparka in öppna dörrar,
speciellt om man hållit på ett annat lag innan deras framgångsperiod. De är inte bra för att de är Barcelona, de är bra, som de flesta av världens topp 20, för att de har mest pengar att köpa de dyraste och bästa spelarna. Jag tycker man kan kräva mer av ett lag med såna tekniska spelare… tex att lära sig stå upp.

Bacelonas upphämtning var inget mirakel, det var en Hollywood-film på 2 x 45 minuter.
´Med titeln: “Konsten att fuska och komma undan med det” Och det märkliga efterspelet blev att DOMAREN blir bortplockad från stora matcher, men fuskaren klarar sig från straff. Lite som att nita brevbäraren för att han kommer med en räkning typ.