Om inte Gud är död, så kan man misstänka att han är förvisad från människornas rike. Förutsatt han finns, har funnits. Ingen vet ju egentligen. Vi tror.

Däremot tillbeds Kapitalismen mer än någonsin. Regeringar kapitulerar som regel inför Multimiljardärerna i sitt paradis, Jorden. Det finns snart inga regleringar som styr “marknaden” (Ett finare ord för: Kapitalismen”) Det finns inga demokratiska beslut som rår på bankernas monopol och maktmissbruk. Vi går med på alltihop, genom att rösta fram politiker som stöder kapitalismen före människan.
Det är tragiskt att se, och folk säger att de inte är intresserade av politik.
Det är som att säga att man inte bryr sig om demokrati, det är som att säga att man inte bryr sig om människor, det är som att säga jag bryr mig inte om vad som händer min granne, mig eller mina barn.

Än idag förstår inte de flesta människor att kapitalistens diktatur är minst lika farlig som andra diktaturer. Än idag skrämmer man folk med “kommunismens diktatur” och i skuggan av avledningsmanövern med “kommunistspöket, så inför man kapitalisternas diktatur, som i samma utsträckning som forna Sovjet roffar åt sig, minskar folks frihet och rättigheter.

Men folk är “inte intresserade av det”
Det är klart att demokratin urholkas och förloras då.

Specifikt för tillfället tänker jag på, och upprör mig över “den fria marknadens” sjuka reklambombardemang. Och fn är det främst spelreklamen som är helt bortom alla rimliga nivåer. Helt oreglerat. Det är hundratals ggr per dag i reklamkanalerna på TV, och spelmissbruket ökar bland unga. Politiker och marknadsrepresentanter ser på när människor går under i spelmissbruk. Män och pojkar i huvudsak är i majoritet.
Ingen skulle idag drömma om att tillåta detta med sprit eller porr i bästa sändningstid. Och om möjligt kvinnor hade drabbats hårdare än män så hade det nog uppmärksammats mer.

För spelmissbrukare, sexmissbrukare är förmodligen nuvarande situation som att ha ett helt systembolag att tillgå, när som helst. Men att säga att marknaden skulle behöva ta ansvar för något annat än sin egen vinstjakt, är i dag, princip som att förklara sig anhängare till Stalin.

I faderns sonens och den allsmäktige dollarns namn