Ständigt detta maktspel, eller som Ture Sventon skulle uttryckt sig “ständigt denna Vessla” !

Som enskild individ, för världspolitik och världsekonomi i princip helt maktlös, och i princip lika oförstående som de flesta, så är det enda som är säkert, är att inget är säkert, kring alla självsäkra uttalanden kring kriget i Syrien.

USA har bombat en regimkontrollerad militäranläggning i Homs.
Vad vet vi om det ? Vad vet jag om det ?
Ganska lite måste svaret bli. Trots en uppsjö av feta rubriker och “förklaringar” i dagens nätbaserade tidningar. Och dessa förklaringar och rubriker finns där i överflöd för att det genererar pengar till medierna. Man brukar helt cyniskt inom mediebranschen kalla det här för “en bra nyhet”. I kommentarsfälten öppnade av tex AB, vimlar det av “tvärsäkra privatpersoner” som “vet allt om konflikten” och kriget, och har de “självklara moraliska svaren” på vad som är rätt eller fel.

Plötsligt ställs vi inför frågan om det Trump gjorde här var rätt,
Och Herr Trump som hittills inte gjort annat än hittat på, anklagat och burdust varit nedlåtande mot ALLA som vågat sig på att kritisera honom…. helt plötsligt vinner han sympatier världen över, för6 att han “sköt från höften” mot en av världens värre diktatorer med 49 missiler.

Några diktatorer, så som Ryssland och Iran, “fördömer attacken”, och orsaken är att det är deras partners in crime som blivit attackerade. Andra Diktatorer så som Erdogan i Turkiet stöder attacken, samtidigt som han “på demokratisk väg” nu håller på att avskaffa den lilla demokrati som finns kvar i Turkiet. Saudiarabien, även det en grym diktatur stöder attacken, eftersom den riktar sig mot deras ärkefiende Shiamuslimerna. Vilken av galningarna ska vi tro på ?

Hur är det med Kurderna ?
Ja jag vet inte. Jag har många bekanta som är kurder, så kan hända att jag är färgad av den information jag får. Men det är oxå den enda information jag får som inte är regimbaserad propaganda eller västmediavinklad lösnummerbaserad info.

Det jag vet om det är att de är utan land, utan rättigheter, utan allt i princip, och motarbetas, mördas och förtrycks i Turkiet främst, men Irak, Iran, Syrien likaså.
Och har man inget land och slåss för sitt folk och rättigheter, avfärdas man som terrorister. Medan om man har ett land och en stat, så kommer man undan med det mesta under benämningen “försvar”

Nä jag vet inte faktiskt…

Jag har inga svar, jag heller. Men visst påverkar det oss alla på något vis.
Vissa oroas inte över de gasattacker som sker, de avrättningar som sker, det krig som sker, de oroar sig mest för att dela med sig av smulor till eventuellt ökat flyktingantal, eller att tvättstugan blivit invaderad av … eller jag menar tvättiden överskridits med tre minuter.

…. huvva !

När jag tänker på allt detta maktspel, allt detta våld, all död och allt lidande, och allt rättfärdigande av våldet och morden,

…. då kommer jag att tänka på min fars i sammanhanget visa kommentar. Iofs handlade den om trafiken, och de som alltid hävdar sin rätt i trafiken, och far fram hänsynslöst och vårdslöst. Men den går att applicera på makten i välden oxå;

“Och det stod på gravstenen ‘JAG HADE RÄTT!”

P.S Till sist måste jag bara få berömma, enligt min lekmannamässiga uppfattning den mest kompetenta av regeringens ministrar, Margot Wallström, för sin analys och kommentar till eländet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/raBPK/wallstrom-om-syrienattacken-vacker-fragor