Jag förstår om storstadsbor är oroligare än vad jag är,
Jag skulle också varit det om jag bodde i Sthlm.
Men storstadsbor, och de flesta i västvärlden, ser ju sådana här attacker som ren ondska, medan vi är de goda, vi här i väst, med rikedomarna, med “civilisationen”

Att en terrorhandling är ondska, är jag helt med på. Det är bilden av det rika väst som oskyldiga goda, jag inte ställer upp på.

Det här är indirekt och direkt en långsiktig konsekvens av hur makthavare, kapitalister, storföretag, religiösa förtryckare ökar klyftor, skapar rikedom, genom att göra andra fattiga, skaffar makt genom att göra andra maktlösa, ger sitt liv mening genom att göra andra värdelösa, ur ett samhällsperspektiv.

Det dog 4 i attacken mot Stockholm, det dog 5 i attacken mot Syrien,
gissa vem som hyllas och vem som fördöms !?

Någon journalist skrev:
“trump var tvungen att attackera Syrien”

Näe … det var han faktiskt inte, det var bara möjligtvis för att rädda sitt eget ansikte, som han då skulle varit “tvungen”

Vad leder attacken till utöver att det känns bra för oss att en diktator fick sig en käftsmäll ?

Kommer Assad minska sina attacker på det Syriska folket nu ? Nej givetvis inte
Kommer han avgå för att Trump sköt ner 5 soldater ? … nej självklart inte. Han vet att om han avgår, så kommer han betala med sitt liv, efter allt han gjort, allt annat är teater på statsmannanivå. Och nu lovade Rysslands Putin, ni vet han som “kände med det svenska folket” vid attacken mot Stockholm, nu lovade han att bygga upp Assads luftförsvar efter Trumps “markering”

Vad har Trump åstadkommit i USA, med sitt agerande, jo han har förlorat en del högerextrema röstare som är arga över att pengar slösas utomlands, inte över att 5 Assad-soldater dör. Han har vunnit sympatier hos en del av hans kritiker. För att han “visar handlingskraft”. Bland annat hos Européer som inbillar sig att nu vänder det när nån står upp mot Assad.
Trump står inte upp mot Assad, Trump bryr sig bara om Trump. Det blir inga fler attacker har det sagts. De som står upp mot Assad bor i Syrien, Kurder och Araber, och de hade redan lyckats om det inte vore för han som “sympatiserade” med oss svenskar vid Stockholmsattacken. Det är Putin som av helt egna intressen hållit kvar Assad vid makten.

Attacken har således åstadkommit ingenting. Utom möjligtvis mer upprustning.
Men Trump blev ganska hyllad för 5 människoliv som släcktes, men inte av mig. Mannen i Stockholm blir nog oxå hyllad, men inte av mig, och inte av väst. Han tog 4 människoliv. Och vad har vi åstadkommit ?