Det här blir kort inlägg.
Jag googlade på min tanke om att även inom fotbollen kunna utmana 2 domarbeslut per match… på så sätt som tennisen fungerar. Och till min förvåning ser jag att Sepp Blatter, en person jag knappast respekterar på någon punkt i övrigt, har föreslagit just detta. Men sedan helt tomt från träffar på Google.

Jag TYCKER verkligen det skulle underlätta rättvise-skipandet, och dessutom tillföra ett spännande “schackmoment” för fotbollen. För man kan ju utmana vid fel tillfällen och då avslöjas ju att man har fel, och domaren hade rätt. Så det behöver inte alls undergräva domarnas integritet eller roll.

https://www.fotbollskanalen.se/andra-ligor/blatters-senaste-forslag—tennisregler/

Utdrag från art:

Ifab-medlemmen Stewart Regan, Skottland, säger att förslaget väcker frågor om hur fotbollen skulle förändras.

Det skulle bli en komplett förändring jämfört med i dag. Om matchen
stoppas för att man ska gå igenom en tv-repris försvinner det som våra
supportrar vill ha – en snabb och flytande fotboll, säger han.

Det där Regan säger är ju löja faktiskt. För som det fungerar nu, stannar ju fotbollen redan upp pga maskning och av protester mot domarna. Jag tror det finns en korruption inom fotbollen i dessa frågor. När Barcelona hämtade upp 0-4 mot PSG, var ju spelarnas beteende och domarinsatsen en ren fars. Och med 2 offsidemål igår när Real Madrid vann mot Bayern Munchen.

Med regeln om 2 utmaningar per match, så hade inte Real och Barcelona gått vidare i CL dessa ggr. Och kanske är det där skon klämmer. Lagen med de största ekonomierna måste få domarhjälp på planen, för att det finns starka ekonomiska intressen bakom att dessa går vidare. Ungefär som Brottningen när icke Ryska nationer blir bortdömda pga att ryska ledare går ner till mattan och ändrar domarbeslut.

Så i detta specifika fall sammanfaller mina åsikter med en korrupt herre, MOT andra korrupta herrar.