Just nu njuter jag av ny-sopade trottoarer att gå på, och cykla på.
Det är sådana små saker man lägger märke till såna här gånger,
såna här tider. Lukten av lingonsylten jag kokade. Bra tryck i pink-manicken glädjer oxå. .
Man får glädjas åt sådant när man inte är dansgud längre, och när drömmar och illusioner brister och imploderar. Man får glädjas åt att bli lite ompysslad när man går och klipper sig hos frisör. Snart kommer det kanske tider då vi sjukskrivna, arbetslösa, pensionärer inte kommer ha råd med det.

“Utvecklingen” går åt det hållet. Bostäder som är nödvändigt för alla har blivit en köp och säljmarknad, där kapitalister köper upp, rustar ner, höjer hyrorna och säljer. Folk tvingas på olika sätt betala mer hela tiden, och vår ekonomiska samhällsskikt, får mindre att röra sig med hela tiden. Och moderater står samtidigt öppet och grinar över orättvisan att de får betala mer än 50 % i skatt…. DET är den “orättvisan” som bekymrar Ulf Kristersson mest iaf.

I vårt bostadsområde byttes med nya hyresvärden det gamla bredbandet ut mot nytt hos Telia… frid och fröjd, trodde vi. Men nu skickar Telia ut uppgift om att det avtal vi tecknade med dem om 10 gig och den summan det innebär, kommer upphöra existera, så vi blir tvungen att betala mycket mer, och vi har inget annat bredbandsalternativ där vi bor. Och hyrorna vill de chockhöja, och tycker det är rimligt att ha samma hyror här i en avfolkningsbygd, fast här mest bor kvar fattigpensionärer, arbetslösa och sjukskrivna. Sedan sälja fastigheterna med vinst och klättra vidare på kapitalist-berget och trampa ner folk på vägen upp.

Men än så länge har de inte lyckats kapitalisera luften jag andas, än så länge har vi allemansrätten, än så länge är jag pank och fågelfri. Och en tröst är att de mest gnidna riskkapitalister tror att lyckan sitter i kapital, och kommer aldrig mer få uppleva glädjen av att kunna unna sig nånting efter att ha längtat. Och de mest giriga skit-huvvena i toppen av penningstegen kommer aldrig få uppleva glädjen i att ge till en som behöver, trots att man har lite att ge av.

…och när livet tar slut kan ni inte ta med er era världsliga rikedomar.
Och jag har hört nåt om nåt nålsöga när den dagen kommer… vi får se.
Men “rikast vinner” är knappast vad som sker.

Nu ska jag njuta av att lägga mig och somna i en liten 1:a på 35, som jag med nuvarande hyresutveckling, om 10 år inte kommer ha råd att bo kvar i. Frågan är vart jag bor då. Kanske Kristersson har infört fattighuset i Sverige igen, bara han slipper betala skatt på sin förmögenhet
… för det vore ju “orättvist” Ulf Kristersson ?