00.03 ..en ny dag, innan jag lagt mig… som vanligt.
Och inte har jag löst världens problem idag heller,
och det var faktiskt rätt väntat. Jag har hör och häpna inte heller löst alla mina egna problem. Hur kul vore det ? Då vore jag färdig här på jorden.
Nä … bekymmer är lika nödvändigt för människans psyke, som kroppsarbete/motion är för människans kropp. Jag får bättre motion av att pressa kroppen, promenera, lyfta, springa. Under förutsättning att jag ger den näring och energi.
Problemet uppstår när backen är längre och brantare än energi-intaget och den behövliga vilan. Så och med psyket… det behöver utmaningar, men får inte bli oöverstigliga… framförallt inte verka oöverstigliga, så att man åtminstone nån stans tror att det är möjligt.

Mina åsikter och värderingar är grundade på mitt liv och mina upplevelser, och är därför det sannaste jag för tillfället vet om. Så min utgångspunkt är just dessa… men jag försöker öppna sinnet för andras utgångspunkter och åsikter, inte alltid helt lätt förvisso. Men när man ställs inför att bemöta människor som alltid “har rätt” oavsett vilket ämne det gäller… till och med ämnet “Tomas Lundin“, då har min gräns för tillmötesgående nåtts… och jag bemöter eg inte längre påståenden, utan avleder om en konflikt inte leder till nåt annat än destruktivt för mig och den andre.
Två gånger nu har jag på kort tid blivit bemött med att jag gjort en “Trump” för att jag inte blint godtagit den “sanning” som presenterats för mig som den enda godtagbara “sanningen” Och då har den “sanningen” “bevisats” genom en länk på internet. Det är för övrigt väldigt likt just Trump och Sverigedemokrater att göra så, leta rätt på den länk på nätet som stämmer överens med de åsikter man vill bevisa, och sedan mena på att det är fakta. Lite roligt det ändå…

Det är aningen debattdödande att bemöta kritik med att man “Trumpar”
Det är lite som att kalla solidariska åsikter för kommunism… sen är den debatten död.
Vad jag säger, är att ingen sitter på all sanning… då är man riktigt snett ute, om man tror det. Och mycket borde nyanseras som åsikter, eller flersidiga sanningar, snarare än en allenarådande sanning. DET är INTE samma sak som Donald Trump som kategoriskt säger att allt om honom negativt är lögn, samt att han rakt ur luften hittar på saker, som tex ang Sverige som han inte visste något om.

När det gäller produkter och tjänster som tjänas miljarder på, när det kommer till politik som ger miljoner i pengar och makt, så föredrar jag att ta “forskning” som de presenterar med en nypa salt, el möjligtvis två nypor salt. Eftersom pengar är makt, makt är pengar, och de används för att köpa för deras produkt, för deras politik, skräddarsydda forskningsresultat. Vem tror ni betalar forskarnas löner ?
Det finns inte mycket neutral forskning och vetenskap … den mesta är köpt, av globala företagsjättar.

Sockerindustrin till ex har lagt ner miljarder på att betala forskare som ger motstridig information om hur skadligt sockret är och hur sjuka vi blir av det.
Vetenskap och forskning…. inte alltid fakta.

Professorn Hans Rosling tex, har ju på ett oerhört charmigt och “lättförståeligt” sätt presenterat statistik , och blivit något av en “rockstjärna” Och även om han haft poänger, och lyft fram saker som höljts i dunkel, lyft medvetandenivån i en del saker, så är inte allt han sa någon allenarådande sanning…. som många blivit lockade att tro… för att hans presentation andas optimism.
Kanske enl min åsikt något naiv optimism.

Man ska inte tro allt man hör. Man gör nog klokt i att ifrågasätta och tvivla i ganska stor utsträckning. Vare sig det är grannens overifierade skvaller, eller en av tusentals av storföretagen rikligt betalda “forskare” som hävdar något utan att presentera motvikten eller objektiva källor. Vem som helst kan hitta någon forskning, någon psykiatriker, någon filosof, någon åsiktsmånglare på nätet som stämmer överens med den världsbild man vill presentera, som passar ens egen agenda i livet. Men det innebär inte att det är någon allenarådande sanning.
Och man “Trumpar” inte för att man insett detta. Man snarare gör en Tage Danielsson”

“Den som inte tvivlar, är inte riktigt klok”