Efter morden i Stockholm, eller “terrordådet” som det heter när Svenskar, Européer och Amerikaner blir mördade, gick Stockholmarna man ur huse i en kärleksmanifestation, “de kan inte ta Stockholm i från oss” “En attack mot Sverige”
var några av reaktionerna.

Och jag håller med, eller rättare sagt, jag hade mycket väl kunnat hålla med till 100 %. Men det gör jag inte. Eftersom den “solidaritet” det pratades om tydligen inte gäller alla medborgare. Sverige stannade den 7e april, det direktsändes dygnet runt om “terrordådet”, det gick inte att se nånting annat på tv nästan. Detta trots att det inte fanns nåt att rapportera om under 23 timmar av 24. Reportrarna ställde samma fråga till “experter” om och om igen, och när det blev på tok för upprepande och intetsägande, bytte man ut det mot att haffa nån tårögd Stockholmare eller prinsessa för den delen och fråga hur det “kändes” Dvs man nästan på nåt sjukligt vis från media gjorde det här till en terrorattack ist för brutalt mord.

Det är mest den nationella reaktionen som spelar högerextremisterna i
famnen som gör mig bedrövad. Det är den överdrivna, spelade sorgen, det
var hur man plötsligt älskade polisen, det var hur prinsessors gråt
blev viktig, när världen brinner varje dag och tusentals barn dör. Det
är då man inser att det inte är nån solidaritet. Det är då man inser att
solidariteten bara räcker till Tullarna i Sthlm, eller max till Europas
yttre gränser.

Den som vill, kan nu om den vill medvetet mycket lätt “missförstå” vad jag skriver. Och det är mycket troligt till och med att man väljer att missförstå. Jag tycker att morden är fruktansvärda, jag tycker de är oförsvarbara, och hade jag känt offren hade jag känt mig förbannad och lessen och kanske tom hatisk mot gärningsmannen.

Men nu riktas inte hatet mot gärningsmannen. Nu riktas hatet mot människor som tror på samma gud, som kommer från hans trakter av världen. Nu riktas politiska förslag och inskränkningar mot papperslösa flyktingar, vars enda brott är att ha blivit utsatt för brott och krig i sina hemländer. Krig som ofta utövas med svenska vapen som bidrar till vår ekonomiska sär-position. Och politiker från MP och S till L, C, M, KD och SD tävlar i hur hårda åtgärder de kan sätta in mot brottsligheten och terrorn. Och man ger SD rätt när man tar deras förslag, och samtidigt fortfarande tycker sig ha rätt att benämna sig som mindre främlingsfientliga och rasistiska än SD. Man ta omvägar, rider på främlingsfientligheten och rädslan, man rider från S MP, och M på rädslan hos folk, som är helt utom proportioner jämfört med andra faror i samhället, och det är främlingar som media och de etablerade partierna till höger om V säger vi ska vara rädda för.

Men med ökad övervakning, hårdare regler, fler poliser, mer avlyssning, etc etc blir det precis likadant som när Alliansen pratade om det “utbredda fusket” i sjukförsäkringarna (som låg på 0,04 %) Majoriteten som drabbas av det blir oskyldiga människor vars rättigheter redan är minimala. Men det bryr sig varken journalister, politiker eller de rättfärdiga delen av befolkningen om i nuläge. De tror att de blir säkra från dylika dåd i framtiden, men det blir de med allra största säkerhet inte. Däremot blir vi steg för steg av med vår frihet, med vår integritet, med vårt privatliv, ….och sakta men säkert blir vi av med vår demokrati, kanske tom med vår medmänsklighet och än värre vår själ.

Och DÅ/NU har högerextremister och Islamister lyckats. De ler nu i sina lägenhetsbunkrar bland Nordiska motståndsrörelsen i Falun, och de ler stort bland IS mördare både i Sverige och i Irak, och Syrien. De vinner mark för varje extra miljon vi satsar på polis, för varje gång pressen basunerar ut “vi mot dom” för varje solidaritetshandling som exkluderar och segregerar inom Sverige, inom EU. Och det är VI som ger dem segern… inte mördaren på Drottninggatan.

Stefan Löven emfaserar i sitt maj-tal att det ska vara förbjudet att tvinga på kvinnor slöjor. Och det är politiskt kortsiktigt väldigt smart, för det attraherar den vilsna mobb som tror på det den svenska kulturens förträfflighet, och ändå i smyg tycker att de inte “är riktigt kloka de där muslimerna” Och han gör det genom att antyda … bara antyda att det är så muslimer gör, tvingar på sina kvinnor slöjor. Och hux flux har både de män som faktiskt gör så vunnit mark, de högerextremister som vill få oss att tro att det är muslims sed, vinner oxå mark, och IS vinner mark. De som förlorar stort är demokratin, sanningen och 90% av Sveriges muslimer och flyktingar… och därmed i slutändan förlorar Sverige och du och jag.

De som demonstrerar mot rasisterna i Falun i dag på 1:a maj, går de flesta sedan till valurnorna 2018 och röstar på nåt av av MP, S, C, M, KD, L… som i politiska förslag och retorik gör samma som SD…
Och vi går i samma fälla som USA 9/11 om än i mycket mindre cskala. Det är så här extremisterna lyckas skada oss, genom att få ett dyrt övervakningssamhälle, genom att tumma på demokratin och frihet för medborgarna. Usama Bin Ladin fick USA på knä, genom den enormt dyra och ineffektiva satsning i underrättelse och militär. Där har ni största orsaken till USA brutna ekonomi… och Usama ler tyvärr i sin terroristhimmel, även om han blev blåst på de 72 oskulder han blev lovad.

Vilka har mest kluven tunga ?