I väntan på att Socialdemokratin ska rodna över sina blå-bruna frierier, rodna så att den ursprungliga röda själen kan anas nån stans i ett svekfullt blått hjärta.
I väntan på att Socialdemokratin ska vakna ur sin törnrosasömn, och dess trogna väljare vägrar överge dem, i tron på att de ska återvända till sina rötter.
Innevånarna i den vänstra flygeln i det Socialdemokratiska lyxslottet, som en gång var folkets byggnad, har förpassats till källaren. Och de sitter där nere och hoppas och tror att pengarna de arbetat in skall gå till “personalen” och inte fasaden på den högra sidan av slottet som vetter mot Lidingö, Båstad och Vellinge.

Slottets herre, Greve Stefan von Lövfén , som en gång svetsade samman folk så väl som svenskt stål, har tagit sig an folkdräktsdemokratens, Jimmie Ormtungas retorik för att samla de vilsna själars röster. De själar som gått på illusionen om att det skulle vara de utsatta människorna på flykt som är skyldiga till allt ont i Sverige. Trots det otvetydiga faktum att utan invandring, skulle Sverige varit ett ekonomiskt U-land.
Greve Lövfén har gått vilse i sitt eget slott, och ser förvånat upp mot en journalist som frågar vägen till västra flygeln, där källaren sägs ska ligga. “Vi ska inte ha någon som bor i källaren” säger Greve Lövfén myndigt, medan det fortfarande finns folk som tror menar det, när han korkar upp champagneflaskan och får sina skor putsade. Trots att högra flygeln i denna typ av slott alltid tycks vara störst till ytan och blankast i fasaden, så tycks det av någon anledning få plats enkom några stycken där. Och trots att källaren är mest trång, har minst ljus och är kallast, tycks alltid sjuka, arbetslösa och “bostadssökande” (asylsökande… tvingas bo där.

Alldeles till vänster om slottet finns en liten röd stuga med gröna knutar.
Dit brukar Greve Lövfén ibland gå för att få rödfärg på sin retorik.
Här byggs det ut på framsidan, för att fler ska få plats. Det är inget felfritt bygge, men grunden är solid och stabil, och alla som vill är välkomna. Så länge man respekterar sina medmänniskor oavsett kön, sexuell läggning religion, hälsotillstånd, eller nationalitet. Hit har Socialdemokratins själ sökt asyl, alldeles till vänster om Det nya, blå-brun-röd-gröna slottet med putsad fasad på högra flygeln.
Men socialdemokraternas medborgare i vänstra flygeln, tror fortfarande, hoppas fortfarande på en vändning. En vändning från greven som inte kommer förrän medborgarna flyttat till den lilla röda stugan. Tills dess bor de i den vänstra flygeln på skrytslottet, och rödfärgen flagnar dag för dag, vecka för vecka, år för år, ty skattepengarna som medborgarna jobbat in, går till högra flygeln, och till andra slott i nåt slags “paradis” i Europa.

Lite längre bort, ligger ett tältläger, alldeles nedanför en blå-brun klippa, varifrån folk utan papper blivit nedknuffade. Den Allians som huserar uppe på klippan, har i samråd med Greve Lövfén och mannen som i politikens maskeradbal klätt sig i folkdräkt , för att dölja sina bruna underkläder…. börjat normalisera tanken på att det ska vara förbjudet att inte ha några papper, och förbjudet att ha lite pengar, förbjudet att arbeta deltid, förbjudet att fly från det krig som dessa herrar och damer säljer vapen till.

Här under klippan vill ingen bo. men det ska ändå bli olagligt att vistas där, dessa själar skall förpassas utanför Grevskapet, och en osynlig mur skall byggas med en kraftigt förstorad poliskår som vakter, som skall vakta Greven och den högra flygeln som vetter mot Lidingö.

Slottet var en gång i tiden en stuga dit alla var välkomna, men byggherrarna löpte amok och glömde underhålla grunden. Nu ruttnar den en gång röda grunden, medan Greven målar östra fasaden i blått och brunt. Om en dag den lilla stugan med röda nejlikor i trädgården växer för mycket på sin högra del, så som Socialdemokratins slott gjorde, så är det bara att bygga en ny stuga till vänster om den.
Slott kan inte byggas utan medborgarnas svett. Men vi kan sluta bygga dem åt de som tar av oss men vägrar ge tillbaka. Och vi behöver inte riva deras slott, varken de i Vellinge eller Lidingö, eller -greve Lövféns slott…. vi behöver bara sluta att underhålla deras byggen, och flytta till flera små röda stugor med gröna knutar. För de varken vill, orkar eller kan underhålla sina slott själva.