Folk i dag bryr sig inte om sin egen situation, när de bara bryr sig om sin egen situation.

Det är svårt för någon enda människa att orka lyssna på en svensk politisk debatt i TV, det har alltid varit så, men det blir värre och värre faktiskt. Jag orkade inte heller igår se hela debatten, det var hockey på fyran som fick mer uppmärksamhet. Men delar såg jag, och allt var sig likt …. nästan.

Jimmie Åkesson, vinner sympatier av väljarna, för sin städade, snälla yttre framtoning trots att hans politik absolut inte är snäll mot sjuka, äldre, invandrare, arbetslösa. Det är inget annat än moderat politik med öppet främlingsfientlig politik. Men det bryr sig inte hans väljare om, inte ens de som blir drabbade av hans moderata politik med ärligt invandringsfientliga inslag. Folk har blivit lurade att tro att de får det bättre om vi inte tar emot invandrare.

Länge har partier framgångsrikt kommit undan med att slippa bemöta vänsterpartiet i sakfrågor och ren politik. Genom att prata om partiets rötter och historia. Det fungerar så i de mesta politiken idag. De som är bäst på att prata illa om andra, vassaste tungan vinner, ljuger och hittar på mest vinner. Det är en tydlig trend i åtminstone svensk och amerikansk politik. Sakpolitik och genomtänkta förslag kommer du inte långt med. Folk orkar inte sätta sig in i det, bryr sig inte så länge de tror att de inte påverkas i sin vardag, bryr sig inte så länge de har det så bra som de faktiskt har det i Sverige idag, men aldrig, aldrig, aldrig tillstår det.

Och nu, istället för att angripa de förslag som SD kommer med, som är ofta öppet invandringsfientliga, så angriper man SDs “rötter”. Det finns en orsak till det, och den orsaken är att de är flesta partier i riksdagen nu anammat den flyktingpolitik so SD förespråkar, och då är det bara “rötterna” de har kvar att angripa. Att sedan alla andra partier har skelett i garderoben, i sin historia nämns aldrig. Moderaterna kommer från antidemokratiska rötter, ville inte ha rösträtt. Alla partier utom V var med på att släppa igenom Nazisterna i andra världskriget. Den nazism de nu åberopar mot SD som orsak till att de inte går att samarbeta med, Angrip SDs inhumana politik, ist för deras rötter, men det går ju som
sagt var inte längre, eftersom ni anammat den till stor del.
Jag tycker det är för dåligt av de etablerade partierna, för simpelt, för oärligt. Och det är dessutom som att hälla gödsel på Sverigedemokraterna. Desto mer skit, desto mer växer de.

Och när större delen av riksdagspartierna har i princip samma politik, en högerpolitik, en invandringsrestriktiv politik, ja då blir det andra faktorer som avgör. Så som framtoning i debatter, själssäkerhet, aggressivitet och trovärdighet. Och med “trovärdighet” menar jag inte att det skulle vara förknippat med sanningsenlighet, utan helt enkelt framstå som man vet vad man pratar om, eftertryck i orden, attack och pondus. Det är ENDA orsaken till att Annie Lööf går så starkt framåt nu, plus att Kinberg Batra hjälper henne på traven genom motsatt robot-utstrålning. Lööfs politik har inte förändrats ett dugg sen hon låg på sämsta förtroendesiffrorna och partiet slogs vid 4%-spärren. Bara kaxigheten och aggressiviteten.

Anledningen till att nästan alla hatar miljöpartiet numer, är att nästan alla har bil, och att skattehöjning på bensin kanske är det enda politiska förslag som blir tydligt att det påverkar deras ekonomi. Det finns många fler, och många som påverkar mer, men det är inte lika tydligt.

“Och det där med miljön, det får väl nån annan ta hand om och betala för i hälsa och framtidsutsikter… våra barn och barnbarn tex…. det är väl inte vår sak, vi vill inte betala mer för bensin j-a miljömuppar”

Och det är av samma anledning Jonas Sjöstedts vänsterparti aldrig växer sig stora, den bygger på en solidaritet, som folk inte vill bidra till. Den bygger på något utöver hur mycket pengar jag kan bygga på hög åt mig själv, den bygger på något som inkluderar alla, men kostar några kronor för de rikaste.
Den bygger på rötter från en omtanke om sin nästa….

“gud förbjude”