VARNING smiley

För er enminutersmänniskor 😉 … hoppa över detta inlägg, det tar säkert upp till 5 minuter eller mer att läsa, och är inte lättsmält Like-material, innehåller inga söta katter eller bebisar, ej heller positiva-livet-uppmaningar/förmaningar. Dock innehåller det spår av kvittrande småfåglar. Och det kan hända att det innehåller saker som “uppviglar” till eftertänksamhet och snudd på kreativt tänkande.
smiley

Var det solen som tittade fram där bakom ett moln ?
Jo tametusingen, hipp hipp hurra ! Och där satte sig en talgoxe på mitt “fågelbord”
och kvittrade på Talgoxe-språk: “kusten är klar, den stora varelsen i kalsonger, sitter och knappar på den svarta brädan igen” För även om talgoxar är smarta fåglar, så förstår de inte konceptet fönsterglas helt ut. Kvittrande småfåglar som skvallrar gör en glad. Och som jag skrev nyligt, möten med människor, riktiga människor, gör en glad.

Jag har gjort mitt kaffe vilket eventuellt, i bästa fall utöver att ha kittlat smaklökarna, kanske även piggat upp hjärnan för en stund. Och hemkokta Blåbärssylten som jag tog till råg-havre-gröten, om än med reducerat andel socker i sylten, kanske ger ett sockerrus i en halvtimme. Och innan det bör blogginlägget vara färdigt, eftersom då vill huvud och kropp pga av socker-dipp gå in i Zombie-läge, och titta på hjärndöda komediserier, eller lajka 50 söta katter på FB.

Jag skannade av nyheterna på DN, ETC, Metro idag. Fann mycket som har potential att göra Kai-Tomas högröd i ansiktet, ända upp till hårfästet. Sållar bort det dummaste och värsta. Och står ändå kvar med ett par saker som eg oxå det är för dumt för att bry sig i. Men slutar man bry sig, ja då har man ju slutat bry sig … och det är ju inhumant.

Jag börjar mer och mer förstå att folk är ointresserade av politik, eller röstar på grunder som inte alls har med politiska förslag att göra. Utan mer har att göra med upp-piskade stämningar, mediedrev, personliga sympatier och imaginär trovärdighet*, brist på tid, och brist på ork.

*imaginär trovärdighet = (huruvida tex en partiledare VERKAR veta vad hon pratar om, och är tillräckligt övertygande i röstläge och kroppsspråk Jag nämner givetvis inga namn som ex i likhet med “Annie Lööf”, nä så skulle jag ju inte göra.)

Och hur “vinner” man en TV-debatt egentligen ?
Det är ju inte frågan om flest gjorda mål direkt.
Har man mest rätt i faktauttalande, ljuger man bäst ?
Trycker man till motståndaren bäst ? avbryter man den ande oftast ?

Jag börjar som sagt va förstå detta mer och mer, för de få kvarvarande politiker och politiska strömningar som fortfarande har nån form av ideologi och kanske till och med nån form av visioner, blir snabbt bortkollrade i en på-minuten-debatt, där enbart siffror som ingen med säkerhet kan bekräfta eller dementera blir bas för vem som “vinner debatten”. För mig är det uppenbart vilka politiska krafter som vinner på detta mediala debattkoncept. Men det är upp till var och en att grunna på.

Men “som tur är” Efter TV-debatten, eftersom vi vanliga dödliga väljare inte kan, inte vill, inte orkar bestämma sig själva för vad vi tycker, tänker och vill med våra liv, vilket ju egentligen är eller borde vara kärnan och ändamålet med politik, så talar “experter” om för oss “hur debatten gick, och vem som vann den”.
smiley

Och denna gång fick vi veta att Annie Lööf “vann debatten”
Innebär det att vi tycker som Annie Lööf och tror att hon och hennes parti kommer arbeta för och driva frågor som gynnar mig och dig ? Nej givetvis inte. Hon kommer givetvis driva på frågor som gynnar henne… det är detta teatern går ut på. Vi måste nog själva tänka, läsa, och bilda oss uppfattningar om politiska förslag och hur de påverkar oss, våra barn och våra gamla…. vilken värld vi vill ha. Vad som sägs och skrivs som är sant. Men det är ju och andra sidan omöjligt för den absoluta majoritet svenskar som blivit
ledda in i en fålla och bli en-minuters-människor. Det är planen makten har, och den fungerar uppenbarligen. … för dom !

Vidare i agendas sk “Debatt” som lät mer som måsflocken utanför fönstret en tidig morgon som slåss över nåt lite kadaver av nån sort, eller rester från hamburgare och pommes frites som någon cynisk person lämnat på backen tillsammans med lite krossade ölflaskor (en mänsklig rättighet i Sollefteå och stora delar av Sverige att krossa flaskor i fyllan) … vidare så attackerade Isabella Lövin Jimmie Åkessons invandringskritiska lag-och-ordning-politik som ihålig utifrån det faktum att SDs egna riksdagsledamöter har själva högre brottsstatistik än de invandringsgrupper som Åkesson hellre vill fokusera på.

– Ska vi föra debatten på den här nivån, då vet jag inte om jag vill vara med, sade Åkesson.

Att sedan Jimmie Åkesson inte vill låtsas om att om man som han pratar om invandring som problem som skapar brottslighet, så serveras jämförelsen och kommentaren med hans brottsdömda riksdagsledamöter på silverfat. Jag tror att Jimmie tycker, jag är inte säker, det kan ingen vara med ett parti som bara är konsekvent i en fråga… men jag tror att han på något sätt tycker det är orättvist mot de Sverigedemokratiska ledamöter som INTE begår brott
smiley
Man skulle …återigen kunna göra jämförelsen med Åkessons syn på invandrare och brott, och tycka att det är lika orättvist att döma invandrare utifrån vad några enstaka individer företar sig utanför lagens ramar. Men om man resonerar så, på den nivån, kanske Jimmie Åkesson “inte vill vara med längre” “Ett-två-tre-ja-e-inte-me” (Som barnen i min barndom sa när de inte fick som de ville i lekarna)

Det märkliga sedan är, att trots att Åkesson inte klarar av att bemöta att han just råkat ut för sin egen fördomsfulla taktik, så blir ” resultatet” (om man sen får tror de som bestämmer för oss vilka som vunnit debatten) att Jimmie får långt bättre “betyg” än Lövin. “Änte könschtigt hörrni” ? 🙂

Sen i förbifarten så ansåg sig Ebba Buske Thor, att hennes argument i vårddebatten var bättre för att hon fött sitt andra barn. Märkligt kan tyckas

Oj … nu har termometern stigit till 21 grader… jo plusgrader. Och talgoxarna kvittrar helt rättmätigt:

“Nu har den stora varelsen i kalsonger fått socker-koma, kom igen grabbar, fritt fram”