Lyckokänsla

En lyckokänsla, om än så kort,
sprudlar genom hjärna och kropp,
när jag nu idag kommer ut i 17-gradig värme
och jag ser hur björkarnas blad,
äntligen vågat sig ut i luften.

Det är nästan samma känsla som fanns i kroppen, som när man var barn, efter skolavslutning., och visste att sommaren skulle vara för evigt. För det kändes så då, trots all föräldrafrånvaro, självmordshot och ensamhet.
Sommaren skulle vara för evigt…. det visste ju varenda barn.
Det blev bara en lite sval grå överraskning till hösten då skolan började igen.

En gråsparv har börjat slåss med Talgoxarna om fröna i min fröbehållare.
Talgoxarna är smarta, men förlorar en direkt konfrontation med gråsparven.
Mitt rättvisepatos, kraftigt grumlat av att jag tycker Talgoxen är vackrare, och var där först, vill för ett ögonblick skapa rättvisa mellan de stridande. Men jag inser på en sekund hur dumt och omöjligt det är. Talgoxarna klarar sig nog, de har ju åtminstone en chans… om jag inte lägger mig i det hela.

Kåta män och kvinnor i förhör

En som inte upplevt varken småfåglars kvitter eller björkarnas bladprakt på våren, är Julian Assange. Instängd på en ambassad i 4 år och lite till. “Där kan han gott sitta” mullrar ytterligare personer med grumligt rättvisepatos. Likt mig och talgoxarna har de baserat sin ilska på helt andra faktorer än vad de vet något om.
Skulle man kunna säga det samma om människor som utan underlag inte bara anser att Assange är oskyldig till de anklagelser som gjorts, utan även ogenerat hävdar det som sanning ? Jo givetvis är det en möjlighet. Däremot är det den klart dominerande bilden som givits i media, att utgångspunkten är att Assange är en skyldig våldtäktsman trots att massor av förhörsmateriel från de anklagande kvinnorna tyder på något helt annat, förstöring av bevis, falsk vittnesbörd etc.

Tar de gulligas parti

Och i likhet med den enligt mig vackrare och bortkörda talgoxen, tenderar vi som folk och nation, ta för givet att den fysiologiskt underlägsna alltid har rätt och alltid har företräde att betrakta sig själv som brottsoffer, och numer allt som oftast får medhåll av media och politiker. Jag har ibland fått höra från medmänniskor, och kändisar kommentarer som:

“Om barn inte tycker om en person, betyder det att personen är ond, dom känner av sådant”

“Kvinnor är ju mjukare och godare än män, mer omhändertagande”

“Barn ljuger inte”

“Män är som utvecklingsstörda barn”

Och det är tyvärr mest extrema forum som flashback och Avpixlat som syns i kritiken mot den typen av uttalanden, vilket ju i sin tur urholkar trovärdigheten i den egentligen rättmätiga kritiken mot sådana inhumana fördomar.

Vi tenderar ju på samma sätt uppröras mer om vita gulliga sälungar klubbas blodiga för sin päls skull, men handlar glatt och obekymrat danska fläskkotletter, som är fullproppade med antibiotika, inte haft något annat syfte i sitt liv än bli mat, och aldrig levt fria, För sälungarna är gulliga… och grisarna är …. svin … typ.

Nä Assange har inte av svenskt rättsväsende kategoriserats till “talgoxe” eller “sälunge”, …utan snarare motsatsen. Och utifrån det har man som läsare av tidningar, åhörare av nyhetssändningar lärt sig förknippa mannen med anklagelserna, om “våldtäkt” och “ofredande”, vilket ju juridiskt sett inte är det samma som en dom. Och ju oftare dessa upprepats i media, desto sannare har det blivit i folks medvetanden. I dessa webbadresser tydliggörs hur i synnerhet den ena kvinnans berättelse inte stämmer, och hur den andra kvinnans berättelse inte finns något brottsligt att finna i Assange agerande. Men är det av intresse för folk som redan bestämt sig ? … njä tror inte.

…och se där Talgoxarna är tillbaka, dom kommer att överleva, och gråsparven blir oxå mätt. Och jag har fått Jasminris i kistan, med fiskpinnar, tomat, lök, och grönsaksblandning. Nu undrar jag om det kanske blir kaffe !!!??
smiley

(vill ni gräva mer i vad som sagts och inte sagts så finns webbadresser
nedan, som oxå går att söka sig vidare ifrån för ytterligare info,
kopiera och klistra in !)

http://samtycke.nu/2011/07/13/marklig-anklagelse-i-fallet-assange-eller/

http://samtycke.nu/2011/07/11/sex-logner-inga-videoband-och-mer-logner-falska-anklagelser-i-fallet-assange/

http://samtycke.nu/2010/12/23/ar-claes-borgstrom-viktig-i-fallet-assange/

http://samtycke.nu/2010/05/25/sag-nej-till-granskningskommission-sag-ja-till-samtycke-nu/

http://samtycke.nu/2010/09/30/fallet-assange-uppgifter-raderas-om-och-om-igen/

http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/dags-att-prata-om-det/