Internetbedrägerierna och mobilbedrägerierna,
löser av varandra på löpande band.
Hur kunde det bli så här ?

Vi svenskar är ju “de goda människorna” .. eller visst ?

Osså kommer folk från Somalia och olika skumma delar av världen och rånar oss via teknisk apparatur ? ska det va så ?
hur kunde det bli så här ? Vi har ju inte gjort nåt !?

Ja det skulle jag kunna ha en teori om, men folk är ju “inte intresserade av politik”, så då kvittar det ju.

Till att börja med kan vi finna en del av förklaringen i att vi väljer politiker som ser på när bankerna tagit vår ekonomiska frihet, genom att försvåra kontanthantering. Och det för att de ska kunna ta avgifter av oss som vi inte har nåt annat val än att betala, samt övervaka våra tillgångar. Så redan där har vi internettjuvar i form av Nordea, och andra banker… men vi är ju inte intresserade av politik så….
Motivet bankerna hade var för att undvika att folk blev rånade. Nu blir vi rånade av bankerna ist … och folk på andra sidan jorden …. förbättring ? … njä

Det finns faktiskt åtminstone ett parti som vill tvinga bankerna att hantera kontanter… men det är ju inte så intressant … eftersom politik är ointressant så…
och dessutom skulle “vi få kommunism då” om vi värnar folks rättigheter och skyddar de utsatta … för det har ju Moderaterna sagt så att…så det går ju inte, och dessutom är ju politik ointressant så att….

Sen att vår och västländers välfärd bygger på exploatering av fattiga länders naturtillgångar, samt vapenförsäljning till diktaturer och krigsområden …. det kan väl inte ska påverka världen i riktningen mot fler desperata tjuvar ? För är det nåt vi har lärt oss av tiggeridebatten i Sverige, och bidragsdebatten i Sverige, är det att är man en fattig som tigger då ska det förbjudas, och är ett otyg, men tigger företag så går det bra, för vad är telefonförsäljning och reklam, om inte tiggeri ? Samt att får en som av sjukdom eller arbetslöshet inte ekonomin att gå ihop, så kallas det bidrag och är av ondo. Men är du rik och har flera inkomster och förmögenhet, ja då är det att “stimulera arbetsmarknaden, och skapa jobb när du får skatteavdrag för utbyggnaden på villan och putsningen av kristallkronans kristaller.

… men politik är ju ointressant så att ….

Det är samma fenomen med tjuvjakten av Elefanter i Afrika som snart lett till deras utrotning. Det är tjuvjägarna som ofta gör det för att överleva, som vi riktar vår ilska och vårt fokus på…. inte de miljonärer och rika som köper elfenben för sitt höga nöjes skull.

Så självklart har Sveriges företag, Sveriges politiker, och Sveriges röstberättiga medborgare del i hur vär6lden ser ut…
Men …. “det är ju inte vårt fel”
och vi “är ju inte intresserade av politik så att …