Tagga ner Tomas, tagga ner
Ta ett djupt andetag och inse åter en gång att jag inte kan förändra världen,
Facebook, främlingsfientlighet eller ens grannen som stjäl din tvättstugetid.
Lugna dig en stund Tomas och se vad du har, och vad du kan påverka.
Jag andas, och gör mig själv en tjänst, genom att diska.
Så där ja … nu är den åtminstone ren. Och nu lite pressokaffe.
Nästa gång kanske jag ska skita i om det är fair trade och kravkaffe.
Och nu på morgonen har kassören “Lacken” fixat ner en färgburk till golfen, så det blir lite “terapi” Att måla är rogivande, bortsett från rygg och skrapning då.

Hjulen snurrar på, runt, runt, runt,
och världen ter sig ibland alldeles galen.
Men hur mycket jag än skriver om detta,
så snurrar den på i samma spår,
som en skenande buffelhjord mot en ravin,
och det är inte populärt att påpeka det för de som springer i hjorden,
och inte populärt att påpeka det för de som driver på hjorden.
Ensam kan man inte förändra någonting som helst, inte ens tvättstugekulturen i grannskapet, men om hjorden ville, kunde de springa över de som leder dem ner i ravinen, men hjorden vill nog inte.

Kanske behöver jag bli mer cynisk (rå, skamlös, fräck, hänsynslös, frän, hånfull, krass, känslokall, skamlös, kallhamrad; illusionslös, skeptisk, tvivlande, nihilistisk, nedvärderande *synonymer.se) …. och bara tänka som resten, att vi skiter i alltihop, och tar så mycket vi kan innan ravinen är framför våra fötter. Kanske jag behöver bli mer egoistisk, ta vad jag kan, medan jag kan det…
… kanske det är så jag måste bli.

…så får det bli…. jag springer med i hjorden

Mot ravinen, bröder och systrar !!!!!
“Akta dig, flytta på dig, jag ska fram här … ramlade du ? tuff shit, res på dig ! Va ? puttades en gammal oxe ner för stupet ? tuff shit, who cares” , flytta på dig jag ska fram !…Mitt i den skenande hjorden säger halva flocken: “kolla en en bild på en kattunge, va gulligt !”

…. äh tagga ner Tomas, lugna dig ! Drick upp kaffet och cykla ner på golfen och måla rödfärg !… o sluta gnäll nu Tomas, solen skiner ju, och det är underbart att leva i paradiset !