Tyypisk svensk sommar, osså lönen då !

Nu är det sommar igen, svensk underbar sommar, med hägg och syren, Aplarna står i blom, världen är grön av lövens prakt, och himlen är blå, och ibland svalkande grå. Solen värmer stundvis våra ljus-längtande sinnen och kroppar.
Småfåglar och glada sommarbarn turas om att leva om med somriga läten.
Kulglass och kaffe, sommarsallader, plusgrader, underbart regn, värmande sol och mygg-bort-drivande blåst. Vilket paradis hörrni… inga vulkaner, inga tropiska stormar och tsunamis, ingen öken utan vatten. Faktum är att vi badar och spolar toaletten med dricksvatten …. har ni hört så tokigt.
Men svensken är inte nöjd, absolut inte nöjd.För sommaren är bara regnig, svensken ser inte allt det jag beskrivit ovan. …. svensken har det dåligt ställt ekonomiskt ser ni … och det är “orättvist” förstår ni att miljonärer får betala över 50 % i skatt…. det är tufft att vara svensk arbetande eller arbetsgivare… huvva.

Svensken håller på att bli ett av världens mest bortskämda folk.
Och då drar kanske hög, och medel-inkomsttagaren åt sig öronen och tänker
“Jaaa verkligen, de här jäkla sjuksimulanterna, och flyktingarna”
Men det är inte de sjuka som beklagar sig mest över inkomst ska ni tro…De sjuka har ingen “röst”… iaf inte som hörs, iaf inte som någon lyssnar på.

För ett par år sedan, var det ett sjusärdeles liv på sjuksköterskorna som hade alldeles för dålig lön. Jag som sjukskriven, med månadsinkomst på 6.800, (9000, med bostadsbidrag) blev uppmanad att demonstrera för höjda löner för de som har 25.000 i ingångslön !

Nu är det polisen, med 25.000 som ingångslön, som har det så dåligt ställt med lön att de är “tvungna att sluta”, för satt klara sig. Nä exakt så säger de faktiskt inte, men de pekar, som nästan hela övriga svenska folket på nån yrkesgrupp som får mer. Men man får leta med skallgång och strålkastare efter en svensk som är nöjd med sin lön, eller en svensk som är nöjd med vädret.

Lärarna är oxå en sån grupp som helt enkelt “har så dåligt ställt” att de måste söka sig till bättre betalda yrken. Jag har suttit och ly8ssnat på bekanta, med två löner tillsammans 50.000, utan barn….beklaga sig för MIG över att det inte går ihop för dem ekonomiskt för de har så dåliga löner.

Det finns en grupp man sällan hör beklaga sig över sin ekonomiska lott,
det är vi som får mindre och mindre i förhållande till vad saker kostar.
Sjukskrivna, arbetslösa., flyktingar, och fattigpensionärer.
Och då ska vi komma ihåg att dessa yrkesgrupper, poliser, lärare och sjuksköterskor, ur ett svenskt
genomsnitt inte allsär höginkomsttagare…. för höginkomsttagarna gnäller ännu mer, har
starkast “röst” Money talks !
Det finns tom politiska krafter till höger som vill ta bort bostadsbidraget för sjuka och pensionärer. En av de som var inne på det förslaget, vår fd moderate statsminister sitter nu och tar ut 156.000 i månaden, OVANPÅ den miljoninkomst som hans företag ger honom. 156.000 som skattebetalare får betala.

År 1900 kunde en daglön ligga på 2,50
Det är tufft att vara arbetare och kapitalist i Sverige idag !
“Osså den här jäkla dåliga sommaren dessutom”

Vi blir aldrig, aldrig nöjda !