Det är nu nära på 20 % nu som skulle rösta på Sverigedemokraterna,
och det är väl OK, det är en demokrati, man får ju rösta som man vill,
man får ju tycka som man vill ?
Eller får man det ?

Just de som hörs och låter mest i den “demokratiska debatten”
hävdar ännu med bestämdhet att de “inte får tycka som de vill”,
inte får “säga som det är“, för då kommer “rasistkortet” från oss
“politiskt korrekta“. Och detta trots att det är den fråga de är mest intresserade av, som totaldominerat den politiska debatten det senaste decenniet, och det parti som blivit näst störst i opinionsmätningar. Dessa hävdar alltså fortfarande att de inte får tycka som tycker. Tom den stora del som på sista åren lockats med att rösta på Sverigedemokraterna måste väl inse att det inte stämmer, och aldrig har stämt ?
Men om nu “rasistkortet” kommer upp i en debatt… om någon, säg tex jag själv, skulle hävda eller antyda att ett uttalande är rasistiskt och kan förklara varför jag tycker det, det innebär ju inte att jag hindrar den som enligt mig uttrycker sig rasistiskt, att uttrycka sig ? Det är ett så märkligt mantra/påstående som sverigedemokrater/”Sverigevänner” ofta använder sig av.

Nu kryper den typen av resonemang in i mera “etablerade partier”
och delar av “problembeskrivningen” som Sverigedemokraterna ger, anammas av både borgare, socialdemokrater och miljöpartister. Tex så är det numer vanligt för dessa att använda ordet “beröringsskräck” kring frågor om den påstådda “problematiken” med invandring och flyktingar.

Dessutom är jag snarare av åsikten att om det finns någon “beröringsskräck” i debatten kring invandrarfrågor i dags dato, så är det snarare att det är näst intill omöjligt att av Sverigedemokrater, eller “Sverigevänner” få svar på VARFÖR de inte vill ta emot flyktingar, eller beröringsskräck när jag/vi presenterar uppgifter som strider mot deras uppfattning om “hur invandrare är” “överrepresentation i brottsstatistiken” och huruvida det är “förbjudet” att sjunga nationalsången i sitt eget land på nationaldagen. … beröringsskräck ? Ja … men inte från mitt håll eller mina politiska meningsfränder.

Det finns alltså närmare 20 % sverigedemokrater, och ändå känner jag inte en enda Sverigedemokrat, inte en enda “Sverigevän”? Jo givetvis känner jag mängder av folk med uppfattningen att vi måste stoppa flyktingar, förbjuda tiggeri , om de som tigger är fattiga och inte som vi, att invandrare inte är som oss, att invandrare kommer hit för att utnyttja vårt välfärdssystem. Visst, de måste ju rent statistiskt finnas mängder i min omgivning. Men de träder inte fram, de pratar inte om det, de gömmer sig bakom anonymitet på sociala medier… och sakta, sakta normaliseras främlingsfientlighet, ökade klassklyftor, pga språket och propagandan. Den smyger sig fram, lögnerna från extremhögerns kärna är så många, och basuneras ut så ofta och intensivt att folk börjar tro på dem, folk kan inte värja sig mot dem, inte skilja på rena falsarier och en nyanserad debatt längre. Och förskjutningen mot nationalistiska värderingar som anammas av allt fler har inte stannat upp. Det går gradvis, ord för ord, lögn för lögn, dag för dag och år för år. Och plötsligt, som historien borde ha lärt oss, kan vi få uppleva vad nationalismen egentligen står för. Och det kan jag lova har rätt lite med skolavslutningssånger och jultraditioner att göra.

Jag skulle så önska att de bekanta jag har som sällar sig till Jimmie Åkessons ideologi kröp fram från anonymiteten bakom tangentbordet och öppnade sitt sinne och berätta om sina tankar kring detta och visa underlag som inte kommer från flashbacks forum, inte är påhittat och taget ur luften. Jag har ännu inte hört från någon “invandringskritisk” medborgare någon förklaring till varför de är kritiska till invandringspolitiken, utan att i slutändan hamna på tunn is när det gäller fördomar eller rasistiska påstående. Det har varit påståenden som inte stämmer om “nationalsånger” “svenska” traditioner som när det kommer till kritan inte alls är svenska, utan Tyska, Italienska, och framförallt amerikanska. Inget land har i modern tid haft sånt inflytande på svenskar, våra “traditioner”, våra dagliga liv, som USA har. Men INTE ETT LJUD från “Sverigevännerna” om denna kulturella invasion som pågått sen 1950-talet och fullkomligt dominerat vårt kulturliv, våra vanor och … allt. “Sverigevänner” behöver inte vara oroliga. Ingen kommer någonsin hindra eder utöva vad ni intalat er vara “svenskt beteende” … aldrig någonsin ! De enda som vill styra folks beteenden utifrån ras och nationalitet “Sverigevänner” är …hmm ska vi kalla dem “Sverigevänner”

Sverigedemokraternas framgångar bygger enligt mitt sätt att se på bland annat att sprida rädsla, genom att påstå saker som inte är sanna, och utelämna stora dela av statistik som inte passar deras agenda. SD har fått folk att tro att terrordådet i Stockholm beror på att vi tar emot för mycket invandrare. Och för att man enbart kallar Islamistisk terror för terror, men kallar det för mord när Högerextrema människor begår våldsdåd. Och nästan alla partier har i rädsla för att tappa röster mot SD, gått med på SDs ytterst skeva verklighetsbeskrivning. Man har pratat om fotbojor efter attentatet i Stockholm, man pratar om fler poliser. Man pratar om “beröringsskräck kring problematiken kring invandring” En absolut majoritet av riksdagens partier ger indirekt Jimmie Åkesson rätt, samtidigt som de tycker hans politik är oförenlig med deras ideal. Men trots växande främlingsfientlighet och bättre opinionssiffror för SD, så representerar inte riksdagspartierna den stora majoritetens åsikter kring invandring. Den stora majoriteten tycker fortfarande inte som Björn Söder och Tvillingarna Ekrot som vill flytta till ett land som inte tar emot invandrare (Ungern)

“Problematiken” kring invandring, påstås nu även av vissa borgerliga debattörer finnas en beröringsskräck kring. Men det är sällan, nej aldrig man hör någon av dem specificera vad de tycker den problematiken då kan tänkas bestå av?
Och i princip aldrig hörs någon längre belysa de positiva sidorna med invandring, så som ett kulturberikande som skett rakt igenom hela Svea rikes långa historia genom just invandring och utbyte av kultur, så som arbetskraft, så som utbildade människor, så som rent och skärt medmänskligt agerande. Det är bland annat det som för mig är att vara människa, att bry sig om andra människor, inte bara bry sig om avkastning, egna bankkonton och påhittade skrönor om hur hela folkslag, nationaliteter eller religioner “beter sig”. Jag har glädjen att vara bekant och vän med många kurder i vår stad. De är alla oerhört olika som människor, tycker olika, beter sig olika. PRECIS SOM VI SVENSKAR eller andra folkslag. Och det är där som det ofta blir feltänk för många, när de pratar om “dom” …

INGEN svensk medborgare är idag rädd för norrmän, mig veterligen, trots att Anders Breiviks terrordåd mördade fler människor än islamism i Norden nånsin kommit i närheten av.

Förstår ni hur jag tänker Sverigevänner ?
Förstår ni hur jag tänker människovänner ?
Förstår ni hur jag tänker Tellus-vänner ?