För egen hälsas skull,
och för samhället i stort,
bör man undvika att hata så mycket.

Men om man nu ska hata ,
är det nog långt bättre att hata handlingar,
än människor, kön eller folkgrupper.

Det kan vara en utmaning många gånger,
Jag har givetvis som de flesta människor,
känt hat inom mig, mot vissa personer.
Då har jag försökt intala mig själv,
att jag har anledning att vara arg på personen,
men att inte förgöra mig själv i processen.
Men det är inte lätt alla gånger,
om de individuella kränkningarna man råkat ut för,
är från en och samma person, och alltför många gånger.
Samt att utöver det givetvis inte hata alla som
från hens familj, med samma religion eller samma hudfärg.

Det är på den punkten gör SD och deras väljare
många gånger arguments-mässiga självmål.,
genom att inte skilja på sak och person,
Och gång efter annan undviker många SDare
svara på relevanta journalistiska frågor grundade
på deras egna påståenden.

Richard Jomshof (SD) tex
tycker inte att Kahin Ahmed är svensk, fast Kahim har bott här i 26 år,
har en magister i sociologi och jobbat i 18 år och betalat skatt.
Och på frågan av journalisten om när Jomshof tycker någon är svensk vill han inte svara på av förklarliga skäl, eftersom då avslöjas åsikter som inte bara verkar rasistiska eller främlingsfientliga, utan även ÄR det. För när man för den typen av resonemang från den utgångspunkten, kommer man alltid till slut till frågan om hudfärg och kultur spelar roll när det kommer till brottslighet, och då är man inne på det rasbiologiska institutets tankebanor, vilket var ett sätt att tänka som borde vara förpassat till historien…. en av människans mest skamliga skeenden i historien. De mest överaktiva rasistiska nättrollen behöver inte idka den “försiktigheten” som riksdagspolitikerna gör, utan kan helt tryggt, gömda bakom anonymiteten och falska konton vräka ur sig rent hat och rasism.

För mig är det enkelt vad gäller nationalitet.
Är man svensk medborgare är man definitivt svensk,
oavsett hudfärg religion eller härkomst.
Så Kahim är för mig svensk medborgare punkt slut !
och det är enbart ur ett juridisk perspektiv.
För vi är alla olika, och det är enbart lagen som är viktig i sammanhanget,
inte om folk firar jul eller bär Sjal.

Jag delar inga av Kahims kapitalistiska översittarvärderingar,
men jag tolererar för den skull inte att nån annan är översittare utifrån etnicitet, som Jomshof gör. Och jag håller inte med Kahims om att SD inte ska bjudas in till politikerveckan i Järva pga av deras “nazistiska historia”
Hellre ser jag att människor som motsäger sig SDs politik, gör det utifrån de politiska förslag de står för, och de visioner de har, ist för att vagt prata om deras historia. För det är att hjälpa SD.

Men… likväl förstår jag varför många “etablerade” partier (vilket nu iofs snart även SD får räknas utifrån väljarstöd och tid i riksdagen) väljer att prata om partiers historia istället för politik. Och det är ju för att tex moderaterna eg inte står så långt ifrån SD i reell politik, samt att man då på sant Donald-Trump-vis och SD-vis riktar anklagelser mot andra för att dölja sin egen agenda. Som i mångt och mycket är segregerande både ekonomiskt och etniskt.

Dock så har jag insett med tiden att det inte räcker att “ta debatten” mot den här typen av högerextremism, för inga argument, inga fakta, ingenting rubbar deras åsikter, för de har bestämt sig för att det är på det vis de vill att folk ska tro att det är kring dessa frågor. Inte ens att Sds riksdagsledamöter har större procentuell brottsdömda än den av pöbeln klumpigt definierade, sammanslagna gruppen “invandrare”, tycks påverka stödet till SD negativt. Tvärtom faktiskt… de bara växer och växer som en en fästing ju mer de “suger”.