Finniga, sociala monster

På gymnasiet hade vi en matte-lärarinna som var så nervöst lagd,
att hon hade stora rosor av svett under armarna.
Och valde tyvärr för egen del då kläder där det syntes väldigt väl.
Och nutiden, och även den dåtid/nutid som jag växte upp,
tenderar ju sätta barn och ungdomar på piedestal, som oskyldiga
fläckfria varelser som ska skyddas mot mothugg, oavsett vad de gjort eller inte gjort.
Detta trots att barn och ungdomar är/blir en spegelbild av oss fördomsfulla, långt ifrån perfekta vuxna med varierande nervvraks-faktor, samt/eller psykopatiskt egotrippade exemplar av vuxna homo sapiens.

Men större delen av klassen, var då definitivt inga oskyldiga änglar.
Det var mest curlade finniga sociala monster, redan då.
Och inte har det blivit bättre nu, i vår nutid.
Kvinnan mobbades så för sina svettfläckar att hon till slut sjukskrev sig,
och hon kom inte tillbaka under vår tid på gymnasiet.

Den fredade NO-läraren

En annan lärare, fast i NO, en man i medelåldern ifrågasatte dåtidens flitiga (även om nutidens är ännu värre) schamponerade av håret. Han såg uppriktigt oförstående ut till schamponerande , han menade på att det räckte med tvål och vatten, som han gjorde. Hade den kvinnliga matteläraren sagt det, eller ens nämnt hygien hade mobbningen ökat tiofalt, och aldrig sinat. Men NO-läraren undervisade oss elever i konsten att bränna hembränd sprit, och hade därmed fått en coolhets-faktor som var näst intill orubblig, och vunnit revolutionerande finniga, sociala monsters respekt för det.

För “MIN Mikael gör inget fel… det ska ni veta” (Ni vet mina barn och andras ungar)
När föräldrar ibland hoppar in utan någon som helst information och tar sina barn i försvar.

Håriga kvinnor

Som liknelse kan jag berätta om mitt kusinbarn J, när hon var liten. När en grupp vuxna diskuterade något J inte riktigt greppade eller förstod. Så hon hoppade in i diskussionen i syftet att vara sin mamma lojal och sa

“MEN DET HAR MIN MAMMA !!”

Det de vuxna diskuterade var hårväxt på bröstet. smiley

Detta ex med ett barns förbehållslösa lojalitet till sina föräldrar,
demonstrerar med all tydlighet det blir lika dumt, eller ännu dummare,
när en förälder, utan någon som helst vetskap om vad som hänt, utgår från att deras barn är felfria änglar.

Förnuft och vetenskap ang hygien

Utöver sunt förnuft, så finns det även gott om forskning som tyder på att vår västerländska hygieniver, är överdriven, och tom skadlig i många fall.
Det sunda förnuftets röst säger åtminstone mig, att när människan skapades fanns inget schampo, ingen parfym, eller peelingtvål. Och vetenskapen, läkares erfarenheter visar att eksem och hudsjukdomar är oftast skapat av överdriven hygien.

Och mycket tyder på att många allergier är skapade av kliniskt rena miljöer, vilket inte utsätter våra immunförsvar för den prövning, det motstånd det behöver för att bygga upp antikroppar mm. För den skull propagerar ingen för att vi ska gå tillbaka till medeltidens stadshygien, för den skapade definitivt sjukdomar. Sjukdomar som aldrig förvisso kunnat uppstå hos et naturfolk, som ofta ansetts som ociviliserade och kanske tom smutsiga, med civilisationens normer, så dessa “ohygieniska” sjukdomar handlar mer om människans flytt in till trångbodda städer, där inte naturen fanns där och tog hand om vårt “äckliga avfall”

https://www.svd.se/ge-oss-idag-var-dagliga-dusch

https://www.svd.se/hansynslost-att-inte-duscha-varje-dag/om/idagsidan

Läkare och forskare anser tex att det inte är nödvändigt att duscha mer än 3-4 ggr i veckan. Och att områden som armhålor, skrevet, ansikte och händer, är det områden som kan behöva lite extra hygienisk uppmärksamhet genom tvål. I övrigt räcker det ofta med vatten för övriga kroppen, för att bli ren, utan att torka ut hud.

Inte bara ungdomarna … utan

Nu började jag mitt inlägg med att berätta om hur grymma ungar kan vara,
men faktum är att vuxna kan vara, och förmodligen är ännu värre.
Och även jag har råkat ut för min beskärda del av vuxen-mobbning,
samt curlade ungdomars respektlösa “Jag-äger-världen-för-ingen-vuxen-säger-ifrån-mobbning”

Nu handlar ju mobbning i princip ALDRIG på något vis om den som blir utsatt, utan om maktspel från osäkra mobbar-följare, och lätt psykopatiskt okänsliga mobbare som letar människors svaga punkt att attackera. Så om en person blir kallad för bög, otaliga gånger, och det inte biter på den “attackerade”, så hittar ju den psykopatiskt lagde mobbaren genast en infallsvinkel han/hon vet tar illa.
Och det märker de på reaktionen hos den de vill trycka ned.
Den utsatte, vilket kan vara var och en av oss i någon situation i livet, är “försvarslös” på något område, för att det antingen väcker traumatiska upplevelser från tidiga livet, eller anspelar på nutida “tabun” som inte går att försvara sig mot, på annat sätt än att inte bry sig. Och det kan vara lättare sagt än gjort.

Curlade ungdomar av idag har ofta ett brutalt, förnedrande språk
med avsikt att såra. Och nu har många av de tidigare curlade ungdomarna blivit “vuxna” så det gäller ej längre enkom ungdomar.

Ord och meningar som “hora”, Peddo” “Bög” och “Jag ska anmäla dig”
har gått i inflation, men även blivit ett “nervgift” i vår nutid, lämpligt att ta till,
när intellektet tar slut, vilket det alltför ofta gör.
Och detta “nervgift i form av ord och mobbing, dödar fler än knivar och kulor i nutidens Sverige (självmord).

Så medborgare, tvagen eder med förstånd,
och ge icke näring åt psykopater och hygienindustrins ur ett avans-perspektiv överdrivna hållning till densamma.

Och kom ihåg.

Om ett stökigt skrivbord innebär att du är stökig i huvet,
vad skulle det säga om de som har tomma skrivbord ?!
smiley
samt Bättre lite damm i ett hörn, än ett rent helvete !