Röda mogna tomater i ett fönster som är i norrläge , under en sommar som allmänt betraktas som en sommar när vi inte haft nån sommar. Det kan inte vara nåt annat än ett smärre mirakel ?
smiley


Sen har jag tvättat kläder idag, och blivit påmind om vilka saker som upprör en svensk
smiley
…och eftersom jag kallas för Ludde…. så är det bara ett “N” ifrån att jag skulle bli kränk (fniss fniss) En god svensk håller käften och gör som han blir tillsagd från överheten. Gör inget väsen av sig, hörs inte, syns inte …finns inte, utom när man åker till “Mallis” då (Mallorca)… för då hörs vi, syns vi och låter mest på den allra sämsta tänkbara sätt. Ja… och helg samt festivalsupandet då förståss. Då är vi inte på torktumle-filter-nivå längre.
smiley

Och man tillåter inte som svensk, barn spela fotboll på just fotbollsplaner, speciellt om de lever om på utrikiska, För då kan hända att svenska tanter inte hör vad de säger på TVn, och få tvingas till att stänga balkongdörren. Så då är den svenska modellen att ta bort fotbollsplanen, med den självklara effekten att barn sparkar boll på gården bland fönsterrutor och bilar. Vi måste som sagt “värna om våra svenska traditioner”. Traditioner som att krossa ölflaskor i parkerna där barn och hundar då gärna tacksamt skär sina barfotafötter och cyklister tacksamt tar emot ännu en punktering. Vi måste värna rätten att kasta fimpar från balkongen så att vaktmästaren får stå och plocka dem på våren. Viktigt med svenskhet och traditioner ser ni.
smiley

En annan sak som för många svenskar är viktig, fick jag ännu en gång läsa om på Facebook, är att inte godta benämningen “chokladboll” på en boll som är gjord av choklad. Och man förstår ju självklart som ursprungssvensk att vitlöken är den självklara förklaringsmodellen till hur tokigt jag tänker när jag föredrar ett ord som beskriver innehållet i bakverket, istället för då det “önskvärda” ordet “negerboll”, där halva ordet används i generationer i syfte att förtrycka, förnedra och kuva.


Jag gissar…. jag är inte riktigt säker på hur de tänkt de som raljerande och i upprört tillstånd sprider denna bild …. men jag gissar att de syftar till alla de århundraden som vi svenskar blivit kallad “vitlök” av förtryckande folkgrupper… tror jag ….kanske. Det är som sagt inte helt glasklart för mig.
smiley

Vidare så är jag aningen, något fundersam till när det påstås “att man inte får säga att det är invandrare som begår våldtäkter” de ytterst få gånger procentuellt sett folk av utländska härkomst gör detta, , med tanke på att det är kanske en av de fraser som nämns oftast i Facebooks och andra sociala mediers förlovade anonymitets-land. Detsamma kan påstås gälla för just den “traditionella” benämningen på bakverket chokladboll. Ja men jag blir jätteförbryllad faktiskt ? Det som sägs mest utan grund för sin äkthet, är det som av samma personer som säger det, påstås vara förbjudet att säga.

Det är inte lätt när det är svårt sa en vän till mig.
Och så rätt hon hade.

En, förmodar jag, Brittisk kvinna gick snabbt in i flödet och försvarade svenskarnas kamp för “Negerbollen” med följande fras:

– “People who move to our country or any other country should respect and embrace traditions and ways of life. End of!!!!

Och jag blev ju jätteglad, över att nån äntligen har fattat att man ska respektera folk omkring sig dit man kommer, och de som kommer.
smiley

Så jag svarade:

Jag svarar på Svenska om det går bra för dig 😉
Du
har nånting här … nåt viktigt du förmedlar. Respekt för andra
människor och kulturer. Bra där Lenita !. Människor från andra kulturer
bör visa oss respekt, ….och vi bör visa de som kommer hit, respekt för
deras kultur.
Kanonbra ! smiley

Jag har ännu ej fått nån respons på mitt beröm av hennes toleranta hållning.
Och med tanke på oss svenskars/Britters kraftfulla önskan, närapå krav skulle man kunna säga, om att folk som kommer hit ska bete sig som oss, om det ska stämma nä vi far utomlands, så måste väl då tex spanjorer (Mallis) äääälska högt ljud, spyor, otrohet och fylla !!!
smiley

…och mina norrländska tomater i norrläge fortsätter att rodna 🙂